понеделник, 8 юни 2015 г.

Животът ни като виц

___
Както на припадналите арестанти изливат кофа студена вода, за да се свестят и да продължат изтезанията, така серийният режисьор дава на Али Ръза аспирин да му мине лошото - и мъчението продължава.









___

Весел Цанков
___

Живеем си като на кино, като във филм, но не точно в този, в който бихме искали. Поне така казваме, защото естествено е, ако не харесваш филма, да го смениш с друг филм, обаче ние не, ние зяпаме и мърморим. Сами си го правим, също както във вица, макар за разлика от вица да не е ясно защо точно го правим: Иван сам себе си заведе на кино, в ресторант, купи си подарък и сега се надява на секс.

Най-новият блокбастър в българското кино се нарича "Мерките за сигурност увеличиха двойките на матурите". Каква сила е киното, а! Слагаш видеокамера в изпитната зала и твърдините на българския език и съответната литература Кърджали и Ардино отиват на кино. Нищо чудно да гледат някой турски сериал, те сега са много популярни, което ни подсеща за следващия виц: В Истанбул е арестуван сериен режисьор, на съвестта му тежат 325 серии.

Но нека не надничаме в канчето на турските кинаджии, те си вършат работата твърде добре, да видим нашите гении какво са заснели. Най-зрелищният блокбастър у нас сега е "Данъчните и ДНСК непрекъснато проверявали Игнатиево". Филмът накратко - проверявали и какво от това. Познат сюжет, нали? И режисьорът му със сигурност не е постъпил както във вица:

Режисьор коментира сценарий с писател:

- Трябва да се промени, аз съм противник на псувните в киното!

- В сценария няма псувни!

- Там няма, но от публиката ще има!

Това обаче не е кино, това, припомняме, е живот като на кино, при това много слабо кино. Не че нашенските звезди не се стараят, те правят каквото могат, но за съжаление не им дават да могат много. Да се върнем на криминалето в Игнатиево. Вътрешният министър коментира, че не изключва възможността политици да стоят зад случващото се там. Ама и коментар, а! Ще го отдадем на женско кокетиране, знаете ги жените, описани са във вица: Когато жена каже "не", това значи "може би", когато каже "може би", това значи "да", а ако каже "да", тогава тя не е никаква жена.

Ние няма да кажем, че зад всички свинщини в България стоят политици, не винаги директно, но те са в дъното или по-скоро на върха, защото това е ясно, ще кажем следващия виц: Не е вярно, че всички политици у нас се продават, някои вече са продадени.

Поради големия интерес ето още един министерски цитат, темата е купуването на ромски гласове, в което джебчии от Игнатиево са посредници: "Не мога да кажа, че ще спрем изцяло тази порочна практика, но правим всичко възможно". Какво означава частично спиране на порочната практика? Че вече ще купуват гласовете директно, без посредничеството на джебчиите? И това е нещо, макар от вица да знаем, че при някои неща не може частично, като например: Диктатура с елементи на демокрация е като запек с елементи на разстройство. И какво значи "правим всичко възможно" - политиците не искат да купуват ромски гласове, но джебчиите ги принуждават да го правят? Хъм! Я по-добре да преминем към следващия виц:

- Скъпа, кажи честно, изневеряваш ли ми, когато съм в командировка?

- Даже не знам, скъпи... Като те няма, ставам една такава дива, катеря се по мебелите, падам, удрям се, губя съзнание... Възможно е някой да се възползва.

Ето един екшън: "Служител на ДАИ е уволнен заради видео в интернет". Значи може! Да видим след колко месеца ще го върнат обратно на служба по стар митничарски табиет, особено след като човечецът е заявил, че това е инсценировка и ще съди инициаторите на кампанията срещу него. Стивън Кинг за такива! Ето го и вицът: Пътният полицай побеля и се подмокри, докато Стивън Кинг описваше защо е карал с превишена скорост. 

Източник: Сега

Няма коментари:

Публикуване на коментар