понеделник, 8 юни 2015 г.

Жорж Ганчев: Светещите очи на Самуил са традиция от 2300 години, останалото е българска простотия

Някой се опитва да стане известен на гърба на царя
"Няма скандал с паметника на Самуил в София. Нека да отидат критикарите в "Британския музей" или в Ню Йорк. И тия идиоти вулгарни да видят, че навсякъде има подобни скулптури. Това е стара гръцка традиция от 2300 години".
Това заяви пред Faktor.bg Жорж Ганчев, който уважи откриването на паметника на цар Самуил до църквата "Св. София" в столицата, дело на Александър Хайтов. Той квалифицира критиките към монумента като "българска простотия, която трябва да се превъзмогне от младото поколение". По думите му, някой иска да стане популярен на гърба на Хайтов и на цар Самуил и пуска фитили в медиите. "Глупендери! Вместо да се радват, че някой се е сетил да направи статуя на български цар, само плюят. Македонците направиха цели градове с лъжовни статуи и сгради, докато ние не уважаваме автентичната си история. Един народ няма ли история, няма бъдеще", кадегоричен е бившият депутат и кандидат за президент. 

 08/06/15 

1 коментар:

  1. Всичката Мара втасала, та очите на паметника са ни големият проблем. Всички медии за него ломотят. Направо да закрием България.

    ОтговорИзтриване