неделя, 27 септември 2015 г.

Между 40 и 60 000 души напускат страната всяка година

"Пазарът на труда в България се оголва драматично, демографията върви като катастрофа". Това коментира лидерът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на "Събуди се".
"Официалните данни показват, че в последните 6-7 години между 40 000 и 60 000 души напускат страната трайно всяка година. Това прави по 100-170 души на ден. Според един от последните анализи, 20 % от завършващите средно образование са готови да напуснат страната трайно. Една от причините, които те посочват, е ниските доходи. Бизнесът се оплаква от липсата на кадри, но аз казвам, че няма да има хора за такива пари", добави той.  
Лидерът на КНСБ обясни, че в конфедерацията членуват 300 хил. души. По думите му в предприятията, които членуват в синдикални организации, има повече ред и по-добри заплати.
Димитров коментира, че борбата със сивия сектор не би трябвало да бъде преписвана само като актив на финансовия министър, но той смята, че е положително, че цифрите намаляват. 
Според него тази есен е възможно да бъде актуализиран бюджета заради увеличените приходи. "Предстои да бъде решено дали бонуса за учителите ще бъде еднократен", поясни Димитров.
Относно по-високите цени на тока за бизнеса, той заяви, че увеличението на цената за индустрията вече се усеща, а е минал само месец. "От 1 ноември КЕВР да преразгледа решението си. Има резерви, които могат да бъдат използвани и цената да бъде намалена", поясни президентът на КНСБ.

27.09.2015
economic.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар