сряда, 5 февруари 2014 г.

Декларация на ИБ на БСП – Габрово относно скандалното назначение в ПП “Българка”

Д Е К Л А Р А Ц И Я
от
Изпълнително Бюро  на Общински съвет на БСП-Габрово
                  Във връзка с назначаването на Али Алиев за временно изпълняващ длъжността Директор на Природен парк “Българка”,  Изпълнителното бюро на ОбС на БСП -Габрово, декларира следното:
1.Считаме, че назначението е неуместно и в разрез със Законовата наредба на Република България. Предложеният вр.и.д Директор  все още не е прекратил участието си във фирмата си “Бара Али Алиев” ЕТ, което е нарушение на член 19, ал.6, т.2 на Закона за администрацията, изискващ ръководителите на държавни институции, които имат функции във връзка с осъществяването на изпълнителната власт, да не изпълняват търговска дейност. Фирмата му е включена  в Списъка на длъжниците по чл. 182, ал. 3, т. 2 от ДОПК.
2.В момент,  когато предстои приемането на  „План за управление на парка”,  смятаме за повече от наложително  спешно да бъде обявен и проведен честен и открит конкурс за длъжността Директор.
         3.Настояваме да се преустанови практиката да се назначават компрометирани лица  на ръководни длъжности.
Изпълнителното бюро на ОбС на БСП –Габрово се разграничава и противопоставя на направеното назначение и се надява на своевременна реакция от ръководните органи.



04.02.2014г.                                               С уважение:
Гр. Габрово                                              инж.Кристина Сидорова
/председател ОбС на БСП – Габрово /

Няма коментари:

Публикуване на коментар