събота, 7 декември 2013 г.

Началото на Евразия, 6 декември 2013 година

Най-съдбоносната новина за всички ни и на Изток, и на Запад е това
което написа нощес в туитър акаунта си и потвърди и тук Ед Лукас,
главен специалист по Съветска Русия и водещ редактор на Economist.

Че вчера на връщане от Китай Янукович е подписал с Путин Таможения
(митнически) съюз, т.е. продал е Украйна. Това е де факто стартът на
Евразия. Последствията за цяла Европа и особено за нейната периферия
са очевидни.

Ако това се окаже вярно, 6 декември влиза в историята наравно с някои
зловещи дати от новата историята на Европа...

2 коментара:

  1. На встрече Владимира Путина и Виктора Януковича в Сочи достигнута договоренность о вступлении Украины в Таможенный союз. Об этом сообщил британский журналист, старший редактор журнала The Economist Эдвард Лукас. По его словам, сведения получены из очень надежного источника. Взамен Украину ждет транш в 5 миллиардов долларов и снижение цены на газ в 2,5 раза:
    http://grani.ru/Politics/Russia/m.222010.html

    ОтговорИзтриване
  2. Президентът на Украйна планира на 17 декември да подпише споразумение за присъединяване на страната към предвождания от Русия Митнически съюз, заяви лидерът на парламентарната група на опозиционната партия „Баткившчина”, цитиран от „Корреспондент”.
    Опозиционерът допълни, че според данните, с които разполага, споразумението вече е подготвено и парафирано. Той също така подчерта, че Янукович няма пълномощия да подписва договор за присъединяване към Митническия съюз.
    Според Яценюк Върховната Рада (украинският парламент няма да ратифицира подобно споразумение. „Всяко подписване на споразумения за формирането на нов Съветски съюз ще предизвика разкол на страната. И това ще е съвсем друг протест, от този, който се провежда днес”, коментира той.

    ОтговорИзтриване