четвъртък, 30 януари 2014 г.

Затвор ако си педераст

29 януари 2014

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров успя да прокара скандална дискриминационна поправка в Наказателния кодекс, която предвижда затвор от 1 до 5 г. и имуществена санкция до 10 000 лв. за хората, демонстриращи хомосексуалната си ориентация чрез участия в шествия и паради или чрез медиите и интернет. Промяната ще се гласува утре. Тя бе внесена от Сидеров още през септември м.г. след провеждането на прайда в София. В писмо до медиите "Атака" обяви, че "за пореден път изразява недоволство от днешния гей парад в столицата, организиран за шеста поредна година. Това чуждо на националните ни традиции и морал уродливо явление се състоя за пръв път през 2008 г. и оттогава до днес се провежда без никакъв адекватен отпор от страна на държавните институции".
Поправката "Сидеров" отлежа в парламента дълго, като през ноември на свое заседание парламентарната комисия по правата на човека и жалбите на гражданите й даде отрицателно становище.
Днес заместникът на Сидеров Павел Шопов обави в пленарната зала, че "тези лични отношения не трябва да се излагат на показ и с тях да се въздейства върху децата и останалите представители на обществото". А колегата му Адриан Асенов допълни, че "тези прояви с всяка година стават все по-шумни и нахални и подплатени с повече пари".
Председателят на комисията по правата на човека Тунчер Кърджалиев (ДПС) напомни, че проектът на "Атака" е в колизия с европейските и българските документи. Според него предложението е провокация към парламента, към европейските норми, към модерния правов ред, към ценностите на съвременното хуманно общество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар