понеделник, 29 юни 2015 г.

Цветан Цветанов се срещна с вицепрезидента на ЕК Юрки Катайнен

Брюксел. Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с вицепрезидента на Европейската комисия (ЕК) и комисар по работни места, растеж, инвестиции и конкурентоспособност Юрки Катайнен. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Двамата разговаряха в рамките на Срещата на върха на председателите на парламентарните групи на партиите-членки на Европейската народна партия (ЕНП), която се провежда в Брюксел. Цветанов благодари на Катайнен, че по-късно днес ще се срещне с представители на Предприемачи ГЕРБ и подчерта, че малкият и средният бизнес са движещата сила на икономиката. Според зам.-председателят на ГЕРБ сега, когато повече от всякога Европа има нужда от растеж, приносът на предпримачите е особено голям и те могат да бъдат основно ядро за повишаване на растежа и в България. Цветанов подчерта пред Катайнен още, че е от изключителна важност бизнесът да си сътрудничи както с националната, така и с местната власт, защото публично-частното партньорство е показало изключителни резултати навсякъде в Европа и по света. 

От своя страна, вицепрезидентът на Европейската комисия Юрки Катайнен заяви, че развитието на малкия и средния бизнес е изключително важно за цяла Европа и за страните-членки и това е причината Комисията да предложи плана „Юнкер“ да подпомогне инвестициите и предприемачите в Европа. 

Катайнен заяви задоволството си, че ще има възможност да се срещне с представителите на Предприемачи ГЕРБ, тъй като е изключително важно всички да са наясно с възможностите, които предлага плана „Юнкер“ и ЕК на бизнеса в цяла Европа. 

Фокус

Няма коментари:

Публикуване на коментар