понеделник, 29 юни 2015 г.

МГЕРБ и ЖГЕРБ в Пазарджик дариха над 4000 книги в рамките на кампанията „Дари книга! Дай нов шанс на старата библиотека!”

Пазарджик. Младежките и женските организации на ГЕРБ в област Пазарджик осъществиха за трета поредна година кампанията „Дари книга! Дай нов шанс на старата библиотека!”, съобщиха от пресцентъра на партията

От 24 май в продължение на месец всеки, пожелал да дари част от книгите от личната си библиотека, можеше да го направи във всеки офис на ГЕРБ в областта. В резултат бяха събрани над 4000 тома с българска и чужда поезия и проза. Книгите бяха дарени за читалищата в село Дорково, Велинград, град Септември и град Ракитово. Последното дарение бе за библиотеката на читалище „Просвета“ в най-голямото населено място в община Пазарджик - село Мало Конаре. От името на МГЕРБ и ЖГЕРБ дарението направиха общинският организационен секретар на МГЕРБ Николай Ангелов, Христо Вълков и Антоанета Дачева от ЖГЕРБ в Пазарджик.

„Решихме отново да организираме тази кампания, тъй като предстои лятната ваканция и учениците, а и техните родители, ще имат повече време за четене на художествени книги“, каза областният координатор на МГЕРБ - Пазарджик Надежда Терзиева. Тя допълни още, че събраните томове са дарени на читалищните библиотеки в по-малките населени места, тъй като техните фондове стават все по-оскъдни, а средства за обновяването им се осигуряват трудно. Освен утвърдените с участието си в инициативата структури на младежите в Пазарджик и Панагюрище, областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов похвали за високата активност и новоучредените младежки организации в Белово, Септември и Лесичово, както и новоучредените женски организации във Велинград, Ракитово и Септември. 

Агенция Фокус

Няма коментари:

Публикуване на коментар