понеделник, 29 юни 2015 г.

Соломон Паси отказа на Меглена Кунева номинация за кмет на София

Бившият външен министър Соломон Паси в кабинета на НДСВ се отказа от участие в битката за кмет на София. В Туитър той официално благодари на лидерката на ДБГ Меглена Кунева за номинацията му. Отказът си обяснява с нуждата от единство вдясно. Оттеглянето на Паси идва дни, след като от ДСБ обявиха, че техният кандидат за кмет на столицата ще е Вили Лилков.

"Благодаря на Меглена Кунева да номинацията ми за кмет на София. Сега е належащо единството вдясно. Поради което се оттеглям от надпреварата", пише Паси в Туитър.

Номинацията на Паси не се хареса на хората на Радан Кънев, още когато от ДБГ я направиха преди месец. Тогава зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов изрази мнение, че не се търсел човек за работата, а работа за човека.

Това изказване по-късно стана повод съпругата на Соломон Паси – Гергана, която също бе министър от квотата на НДСВ, да "оттегли" номинацията му. Позицията си по въпроса тя сподели във Фейсбук: "В нашето семейство такива решения са възможни само, ако "семейният съвет" ги подкрепи. Нещо, което едва ли ще се случи".


Mediapool

Няма коментари:

Публикуване на коментар