петък, 31 януари 2014 г.

Местан: Д-р Доган направи Първанов президент

Половин милион гласа от ДПС донесоха победата на Георги Първанов на втори тур на президентските избори през 2001 г. Това казва в интервю пред в. "Преса" лидерът на ДПС Лютви Местан. Така той отговори на неглижирането от Първанов на ролята на движението за избирането му за президент през първия мандат. 
Преди дни президентът (2002 - 2012 г.) цитира проучвания, според които едва половината от електората на ДПС е дал подкрепата си за него тогава. Първанов имаше максимална цел класиране на балотаж и това бе дотогава, докато д-р Доган не го представи между двата тура с думите "Г-н Президент" пред ЦС на ДПС, обяснява Местан в интервюто. Той бе категоричен, че ДПС са наляли 500 хил. гласа за Първанов и ако те са били за Петър Стоянов, историята нямало да регистрира двата му мандата.
Местан остана ядосан и на обвиненията от АБВ, че спъвали всички предизборни обещания на левицата. Той припомни, че позицията на ДПС относно АЕЦ "Белене" е непроменена от години. 
Относно плоския данък, Местан изтъкна, че именно премиерът Пламен Орешарски е неговият идеолог и отмяната му означава бламиране на правителството. 
Според лидера на ДПС, ако е вярно, че има сделка между Бойко Борисов и Бисер Миланов-Петното за насилствено сваляне на кабинета чрез окървавяване на протестите, това е сигнал за тежко престъпление и не може да не стои на вниманието на прокуратурата.
"Среща на един човек с прякор Петното с един бивш премиер и председател на партия, член на ЕНП, при това в дома на последния е абсурдна. Петното, Банкя (Кокинов), тефтерчето на Златанов, Мишо Бирата... - това всъщност е задкулисието в България. Президентът защо мълчи за този факт?", пита председателят на ДПС.
Преди дни съратникът на Бисер Манолов - Петното, който в момента е в ареста, Йордан Бонев, обяви, че Борисов спонсорирал движението им с 12 хил. лв. с цел да се смачка проектът на Николай Бареков "България без цензура". Според Бонев двамата трябвало да получат още 500 хил. лв. за това, но арестът на Петното предотвратил предаването на парите. 
Същевременно през последната година Бонев и Петното бяха заснети от редица телевизии в разговори именно с Бареков на негови прояви в различни градове из страната. Самият Борисов заяви, че Бонев сам му търсел контакт с него чрез Фейсбук и дори му пратил телефонния си номер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар