сряда, 5 февруари 2014 г.

Президентът към прокуратурата: Моля, покажете всичко!

 
"Моят апел към прокуратурата е: моля, покажете всичко, защото това, че някой си служител в някаква комисия е решил да не се произнесе по същество, всъщност не облагодетелства, а точно обратното - ощетява българския президент. Повече от ясно е, че той не е бил в конфликт на интереси. Докажете го и го кажете публично!". Това заяви в Панагюрише президентът Росен Плевнелиев по повод тефтерчето на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, където фигурира и неговото име, съобщи БНР.

Отмяната на посещението на турския външен министър у нас е изцяло по технически проблеми и се очаква до часове турската страна да обясни какви са те, заяви още президентът Росен Плевнелиев. Той уточни, че въпросът няма нищо общо с напрежението на турската граница, свързано с българските и турските превозвачи.
Доколкото знам се подготвя съвместно заседание на турското и на българското правителство за април месец и посещението на външния министър е функция на това да се нагласят графиците с няколко български институции, които да могат да работят за подготовката на това посещение на много турски министри и турският министър-председател в България през април, обясни държавният глава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар