неделя, 27 юли 2014 г.

Семейство Костови обслужвали Орешарски и Цветан Василев

* Задкулисието на прехода намери потвърждение в днешни дни
Парите не миришат. Дори и за демократи и реформатори, за какъвто се счита Иван Костов.
Защото "лошото" правителство на Орешарски сключило договор с него. Договорът между кабинета и лабораторията на Иван Костов е сключен на 26 февруари 2014 г., но е влязъл в сила от 1 февруари 2013 г. (!!!) Изпълнителят се задължава да предостави на възложителя достъп до своите доклади за рисковете и кризите в страната. Естествено срещу заплащане.
Това е отразено в справки на правителството и министерствата, за което вече се говори.
По този повод се сещам, че семейство Костови е обслужило и Цветан Василев. Не става дума за депозитите им в банката, а за плащанията от структури на банкера към Мина Костова.
Напомням онова, което вече съм отбелязвал в свой пост.Фирма "Анторна" ЕООД на Мина костова се урежда на 02 септември 2013 г. с договор за консултантски услуги - пак по въпросите на риска с „Афлик – България” ЕАД. по него са платени досега над четвърт милион лева. Първото плащане е на 2 октомври 2013.
„Афлик – България” ЕАД е регистрирана в София, ул.”Дебър” №17. Този адрес е известен със структурите на Цветан Василев. Диригентът на дружеството Никола Киров е член на Съвета на директорите на русенското „Дунарит” АД, свързано с Корпоративна, като фирмата е с дялове в други „свързани” с Василев дружества – „Порт Инвест Русе” ЕАД и „Афлик Енерджи” ООД. Имала е капиталово присъствие и до 2011 г. в „Шип Инвест” АД, което от своя страна е акционер в „Корабостроителница Русе” АД.



Няма коментари:

Публикуване на коментар