понеделник, 27 април 2015 г.

НАД ТЯХ Е САМО ГОСПОД И НЕ ДЪЛЖАТ ОТЧЕТ НИКОМУ

pravosudie iskame

„НАД ТЯХ Е САМО ГОСПОД“ написа в своя статия за „Дойче Веле“ известният журналист Иван Бедров :

Ivan Tatarchev„Навремето бившият главен прокурор Иван Татарчев неволно формулира основната причина за всички български неблагополучия от 25 години насам.
„НАД МЕН Е САМО ГОСПОД, каза той преди години. Днес положението е явно същото“. 
Иван Бедров е напълно прав, положението днес с нищо не се е променило.
След Татарчев дойде друг, още по-наперен и самоуверен главен прокурор – НИКОЛА ФИЛЧЕВ.
Въпреки, че често се забъркваше във всевъзможни съмнителни комбинации, игри или сделки с управници и политици, олигарси и мафиоти, главният прокурор Филчев винаги ясно и властно показваше, че е недосегаем и…. че той винаги стои Filchev„НАД ЗАКОНА“!
Затова изразът „НАД МЕН Е САМО ГОСПОД“ напълно важи и за него – прокурорът НИКОЛА ФИЛЧЕВ, близък приятел на един много изявен мафиот
Съмнителните му действия и връзки принудиха президента Първанов да търси начин да го спасява и намери такъв.
Изпрати го посланик зад граница, в една от бившите руски републики. 
С ПОВЕДЕНИЕТО СИ СЕГАШНИЯТ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ НАДМИНА ВСИЧКИ. 
Цацаров показа каква власт може да има в ръцете си един главен прокурор, след като още от началото на мандата си веднага се намеси в политиката. Той е главният виновник, за настъпилите сложни политически процеси в България, като стана причина за провала на извънредните парламентарни избори през 2013 година. Цацаров е човекът, който услужвайки на БСП и ДПС, лиши ГЕРБ от възможността да управлява самостоятелно чрез законна изборна победа.
Невероятно, но факт! Главният прокурор ЦАЦАРОВ изуми всички журналисти, когато на специалната пресконференция по повод на т. нар. „незаконни костинбродски изборни бюлетиини“ с чувство за властност и самодоволство, без никакъв повод каза:

„Прокурата не дължи отчет никому“! 

Явно и той вече се беше вживял в ролята на предците си – че „НАД НЕГО Е САМО ГОСПОД“!

nedosegaem

   А как беше избран Сотир Цацаров за главен прокурор?  

„Уникално е заседанието“ на Висшия съдебен съвет (ВСС), след като Сотир Цацаров „ОТ РАЗ“ е избран за главен прокурор на България. На всички от бранша става ясно, че ВСС изпълнява поръчка „отгоре“ и че Цацаров е избраникът на „задкулисието“! Иначе защо четирима членове на ВСС ще се отметнат от номинациите си. Без съмнение поради силно въздействие върху тях и може би чувство за страх. Заседанието е уникално защото то показва пълната зависимост и подчиненост на ВСС от феноменът наречен „задкулисие“, наследен от времето на социализма.

Архитектът на изборната система, по която се конструира всеки висш съдебен съвет е бившият президент ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ.

Конституцията изготвена от БСП, която гласува Великото народно събрание, а там столетницата имаше абсолютно болшинство, гарантираше чрез закони запазването на икономическата власт от червената партия, след като явно губеше политическата. И първостепенна задачи на БСП и силовият й орган ДС беше да овладеят съдебната система и ВСС защото знаеха, че те крепят властта.  

GoceДруга важна задача беше ДС и ВСС да не допуснат да се разкрие истината, че Първанов е бил агентът на ДС под псевдоним „Гоце“. Защото „Задкулисието“ беше определило Първанов да бъде българския президент. Разкриеше ли се агентурното минало на Първанов, по закон той не можеше да участва на президентските избори.
ВСС и ДС успяха да крият дълги години „Гоце“ и чрез лъжа той два последователни мандата беше президент на България. Лъжата на Първанов е подсъдна, но как ще го разкрият и осъдят магистратите и ВСС, повечето от които са поставени от БСП, ДС и лично от Първанов. 
Не много по-различна беше ситуацията в правосъдието при управлението на ГЕРБ. Тогава трябваше да се прикрива тъмното минало на политическия лидер, а после и премиер на България Бойко Борисов.
През дългият български преход, ръководните органи в правосъдната система винаги са били избирани от управляващите, и затова ВСС и висшите ръководни правосъдни длъжности винаги са били под контрола на „задкулисието“! 
И колко вярно е твърдението, че опасенията за симулация на конкуренция при избора на ВСС за пред онези там от Брюксел, които “наблюдават под лупа” случващото се в България, НЕ СА ПРЕУВЕЛИЧЕНИ.
Сотир Цацаров още на първото гласуване получи 18 гласа и след като събира повече от нужните 17,  на останалите вече само двама претенденти – Галина Тонева и Борислав Сарафов въобще не им е дадена думата и не се стига до вот за тях.
Номинацията на Цацаров е получила подкрепата на премиера Бойко Борисов Той определя Цацаров като „най-добрият окръжен съдия, с когото е работил като главен секретар на МВР“. Вторият човек в ГЕРБ – министърът на вътрешните работи Цветанов и той застава зад Цацаров, оценявайки го като „стабилен съдия“,  притежаващ „безупречна репутация в Пловдив“. И последва светкавичен указ на президента за назначаването на Цацаров, в края на последния работен ден от годината – точно преди Коледа. И каква ирония – изборът се предава по националната телевизия като гаранция за “пълна прозрачност“.
izborut
“Избраха го! Фаворитът на ГЕРБ Сотир Цацаров е новият Главен прокурор – пише „Капитал дейли“. 
Какво обаче последва? След смъкването на Бойко Борисов от власт, вече е задухал нов вятър, щом има смяна на властта. Цацаров бързо се ориентира накъде духа този вятър и обръща гръб на ГЕРБ и Борисов, които всъщност го направиха главен прокурор.
Emi BaruhДЪРЖАВА НЯМА И ДА ИМА, ДОКАТО ДЪРЖАВНИЦИ И ИНСТИТУЦИИ, „ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ“ И МЕДИАТОРИ, СЪДИИ, ПРОКУРОРИ И ЖУРНАЛИСТИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТАНЦУВАТ ОКОЛО ПИЛОНА НА ВЛАСТИМАЩИТЕ И ДОКАТО ВСИЧКИ ТЕ ФУНКЦИОНИРАТ В ЗАВИСИМОСТ ОТ КОНФИГУРАЦИЯТА НА СИЛИТЕ, А НЕ ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ПРАВОТО, РЕДА И ЗАКОНА“ – каква вярна оценка прави журналистката от „Дойче Веле“ Еми Барух! И тя продължава: „Аплодираме Цацаров и в същото време изчисляваме – той от кой отбор е сега? С кого играе? С Плевнелиев? Ама нали до вчера играеше с Борисов и Цветанов?
„Цацаров вчера беше “там”, а сега е “тук”. Утре къде ще бъде“ - пита журналистката?

Съкрушителен е ударът нанесен от Цацаров на ГЕРБ.

В „ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ“ преди парламентарните избори през 2013 г., главният прокурор беше особено активен, нарушавайки дори и закона. Това беше израз на голямото му „БЛАГОДАРЯ“ към онези, които му дадоха властта в ръцете.

Чрез извънредно ПРЕССЪОБЩЕНИЕ прокуратурата обяви, че са „открити незаконно напечатани изборни бюлетини в печатницата MultiPrint в Костинброд“. Съобщението се появи още преди прокуратурата да е получила резултата от проверката, която те самите са възложили да се направи.

Ден преди да публикува ПРЕССЪОБЩЕНИЕТО, Цацаров уведомява по телефона президента Плевнелиев и му обещава, че „няма да дава гласност за откритите бюлетини, докато се проверяват, защото ще се „ВЗРИВИ“ страната в деня за “размисъл“ !
ЦАЦАРОВ НАГЛО ЛЪЖЕ ПРЕЗИДЕНТА И ПРАВИ ТОЧНО ОБРАТНОТО – ПУБЛИКУВА ПРЕССЪОБЩЕНИЕТО и то мълниеносно става достояние до всички средства за масова информация! 
Сигналът за бюлетините е подаден на прокуратурата от Мая Манолова и за много от познавачите на столетницата е ясна, че това е типично „активно мероприятие“, каквито БСП прилага винаги преди избори. А Манолова твърди пред прокуратурата, че с тези бюлетини ГЕРБ иска да фалшифицира изборите. Цацаров не поставя под съмнение твърдението на Манолова. 

Публикуването на ПРЕССЪОБЩЕНИЕТО В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪР се очаква с нетърпение и готовност от алчните за власт и пари, особено от продажните и купените като Бареков. 

Luja i manipulacia
Медийната империя на Пеевски начело с TV7 и говорителят й Бареков, много радия, вестници, интернет сайтове и други платени от БСП и ДПС средства за масова информация бълваха непрекъснато лъжи, обвинявайки без доказателства ГЕРБ и Борисов, че ще фалшифицират изборите.
Редуват се последователно, но без да се застъпват специални пресконференции на Станишев, Местан и Кунева, както и на други политически лидери, които лъжеха, набеждаваха и нагнетяваха обстановката в страната. Целта беше очерняне на ГЕРБ и Борисов с цел отвращаване на българите от изборите, за да не гласуват. Коалицията между БСП и ДПС, създадена още през луканово време действаше с пълна пара. И планът им успя – помията и мръсотията, която се изля един ден преди изборите отврати българите и те масово не отидоха до урните. 
Вие знаехте г-н Цацаров, че всички те – Станишев, Местан, Кунева, Пеевски, Бареков и много други нарушават закона, но си затваряхте очите, защото вие също го нарушихте, като запалихте огъня и ВЗРИВИХТЕ СТРАНАТА.
БСП, ДПС и сателитът им „Атака”, уж политически противници, бързо се обединиха и въпреки, че ГЕРБ постигна категорична победа на изборите, той бе отстранен от управлението дори и в парламента и подложен на унижение. След като изтъргуваха участието на партия Атака, за да скалъпят с 1 глас повече болшинство в парламента, трите партии – БСП, ДПС и Атака направиха коалиция и гласуваха правителство. Тази невероятна „тройна коалиция“ дошла на власт с помощта на Цацаров, докара България до национална катастрофа! 
gotov za DANS

Не бяхте ли готов г-н Цацаров, да предадете ДАНС в ръцете на Пеевски, а всички знаеха, че зад него е  Доган и турското ДПС?

И това сигурно щеше да стане, защото веднага след утвърждаването на Пеевски в Народното събрание за ръководител на ДАНС, вие услужливо договорихте работно съвещание с новоизбрания шеф. И ако не беше общонародният бунт, който сериозно уплаши всички управници, особено Станишев и Местан, Пеевски нямаше да подаде оставка и щеше да командва всички служби за сигурност на България. А това значи Доган отново да бъде начело на правителството в сянка и да дърпа конците в България. А каква щеше да бъде вашата роля г-н Цацаров???
Вие г-н главен прокурор щяхте да им бъдете един от първите подгласници?!. Но този план с трясък се провали от спонтанния народен гняв. Но вие пак хитро се измъкнахте от провала, с типичното за вас мълчание и спотайване.

А какво оправдание ще измислите за ролята, която ви наложиха олигарсите от ДПС, за ликвидиране на КТБ. Играта в която участвахте струва на българския народ над 4 милиарда лева. Сигурно знаете кой искаше да се позлати от фалита на КТБ. Сега се ослушвате, оглеждате и имитирате деййност, за да заличите участието си в „Голямата афера КТБ“! Ами ако пък истината изкочи!? Ние ще продължим да я търсим!!!

likvidirane na KTB

 http://razuznavane.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар