сряда, 5 февруари 2014 г.

Забрана за гей парадите и глоба от 5000 до 10 000 лв., предлагат от "Атака"

Да се забранят митингите и манифестациите с цел публично показване на хомосексуалната ориентация и принадлежност, предлага "Атака". Днес депутатите на Волен Сидеров са внесли промени в закона за събранията, митингите и манифестациите, които предвиждат глоба от 5000 до 10 000 лв. за гражданите и организаторите на такива мероприятия.

Наказателните постановления трябва да се издават от кмета на общината и ще могат да се обжалват по реда на Закона за административните нарушения и наказания, предвижда още поправката.

Само преди седмица Народното събрание отхвърли подобно предложение на "Атака" за промени в Наказателния кодекс, в което се предвиждаше и затвор. В събота депутатитеДеница Гаджева и Илиан Тодоров обявиха, че внасят отново предложението си с промяна в другия закон.

"Всяка година, преди и по време на т.нар. "шествие за гей права", българското общество бива дълбоко скандализирано от поведението на организаторите и участниците в него, които демонстрират из софийските улици неприкрит разврат, сексуална перверзност и морална разпуснатост. На този фон, не по-малко притеснение будят и идеите, които гей активистите лансират в публичното пространство като легализиране на бракове между еднополови двойки и осиновяване на деца", пишат в мотивите си 13-те депутати от "Атака" начело с лидера им Волен Сидеров.

"Важно е да се спомене, че традицията на този тип противообществени прояви датира от 28 юни 1969 година, когато в нюйоркския квартал Гринич Вилидж избухват, така наречените Стоунуолски бунтове. Това са серия от яростни сблъсъци между хомосексуални лица и нюйоркски полицаи, които продължават няколко дни и завършват с десетки ранени служители на сигурността. Стоунуолските безредици са събитието, което вдъхновява организаторите на въпросния гей парад както в чужбина, така и у нас и от което те черпят своеобразна историческа легитимация и континуитет", смятат още от "Атака".

Според вносителите "тази проява, както и подобните й, са не просто опасност за традиционните български ценности и покушение срещу обществения морал, но също така представляват публично подтикване към вандализъм и противообществени действия". Смятат, че чрез предложената поправка се отговаря на "обществените очаквания за закрила на традиционните за страната ни семеен модел и нравственост, както и защита на гражданския мир и обществената безопасност".

Няма коментари:

Публикуване на коментар