сряда, 5 февруари 2014 г.

Г-н Великов, не се ли научихте когато сте виновен поне да мълчите?

Областният управител на Варна Иван Великов, явно счита че нападението е най-добрата защита. Това обаче той не го владее, както стана видно от казусите Морска градина – за което бе ,,награден “ с кукла Пинокио, и смяна на турските имена на местности /върнатата общинска сесия/.
Сега отново прави смешен опит за нападение, и то в ситуация, в която ако не си признае вината, то поне трябва гузно да замълчи. Защото колкото и да прехвърля топката във времето, фактите са си факти. А те са, че г-н Иван Великов бе 5 /пет/години директор на правната дирекция на Община Варна /от 2008 до 2013 г./ През това време освен че ние като граждани сме платили над милион от нашите данъци по загубеното дело, то факт е и че не сме били информирани за това. А и защо да ни информират, след като е последвало едно много удобно за някои… и едва ли безплатно, бездействие. Правото, г-н Великов, е действие преди всичко, и вие го знаете, както знаете, че бездействието във вашия случай се характеризира като престъпно.
И сценката кои е по-виновен , няма нужда да ни я разигравате. Имахте 5 години, пет години, в които сте бездействали и за което сега Община Варна ще трябва да плаща от данъците на своите жители.
А ето и обръщението на г-н Иван Великов
Твърденията на варненския кмет Иван Портних, че общината не е обжалвала високите адвокатски хонорари по делото за детска градина „Теменужка“ не отговарят на истината. Хонорарите са обжалвани до последна инстанция, но в крайна сметка съдът ги е постановил в този им размер.
Кметът недоумява защо предишното управление на общината не е сключило договор за наем със собствениците на имота на улица „Шейново“, в който се помещава общинската детска градина. Не по-малко недоумение обаче буди фактът, че вече шести месец новото управление на общината продължава да не сключва договор.
Дали това е елемент от предизборното обещание на Иван Портних, че в рамките на шест месеца ще реши проблема с недостига на места в детските градини?
В казуса с имота на улица „Шейново“ има един факт, който е твърде смущаващ. До 2007 г. сградата е собственост на общината. В края на същата година на първа инстанция Варненският окръжен съд го връща на лицата, които имат реституционни претенции. Големият въпрос е защо общината не обжалва това решение и в крайна сметка то влиза в сила? Така общината губи имот в центъра на града за милиони. Ръководител на правната дирекция в общината по това време е г-жа Валентина Софрониева, която понастоящем е общински съветник от ГЕРБ и председател на Комисията по собственост и стопанство. Призовката по въпросното дело е получена в общината в последните работни дни на 2007 г. , като г-жа Софрониева твърди, че я разпределила на юристконсулта г-жа Глория Недялкова. Г-жа Недялкова от своя страна заявява, че не е получила въпросната призовка. Вследствие на това г-жа Глория Недялкова е уволнена дисциплинарно. По случая е заведено следствено дело, което, странно защо, все още не е приключило.
Иван Великов
Областен управител на Варненска облас

Няма коментари:

Публикуване на коментар