четвъртък, 2 юли 2015 г.

Цацаров: Реформата трябва да върви по два паралелни пътя

"За мен съдебната реформа трябва да върви като два паралелни пътя. Единият е този, който е поет сега – промени в Закона за съдебната власт, а другият безусловно е промяна в процесуалните закони". 

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод изказването на премиера Бойко Борисов от вчера, който поиска промяна и на процесуалните закони за по-бързо правосъдие. Тази идея беше застъпена и от управляващите още при представянето на идеите за промяна на Конституцията. Цацаров говори преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

От стенограмата на вчерашното правителствено заседание става известно, че министърът на правосъдието Христо Иванов очаква становище от страна на прокуратурата за това, кои са проблемните области в процесуалните закони, които трябва да бъдат променени.

"Надявам се, наистина да получим от тях областите, в които трябва да се пипне, защото те се виждат най-добре в практиката. Ако те нямат възможност това нещо да го направят ние ще намерим начин да започне работа по това, защото съм напълно съгласен, че няма да можем да говорим за пълноценна съдебна реформа без тези неща", отговаря правосъдният министър Христо Иванов.

Дневник, 02/07/2015

Няма коментари:

Публикуване на коментар