петък, 31 януари 2014 г.

Първанов за БСП: Случаят е приключен, забравете

Днес е ден за размисъл – да оставим на "Позитано" да размишляват, ние си вършим работата, заяви Георги Първанов по повод утрешното заседание на НС на БСП.
Не съм човек, който си мени мнението от днес за утре, както го направиха колегите от "Позитано", които за една седмица излязоха с шест различни позиции, заяви той на пресконференция, в отговор на въпрос дали утре ще отиде на пленума, каквато покана получи от самия Сергей Станишев. 

"Случаят е приключен, забравете", добави Първанов, цитирайки реплика от филм, и отново каза, че няма повече да коментира партийни въпроси, предаде БТА. 
 
На заседанието се очаква да бъде констатирано прекратяването на членството в БСП на кръга "АБВ", който ще регистрира отделна листа за евроизборите. 

Днес и Румен Петков заяви, че не смята да отиде. 

"Не мисля, че този апел да отидем и да си побъбрим е чистосърдечен. В понеделник ни изключиха, във вторник ни самоизключиха, в сряда продължиха напред и в четвъртък ни призоваха, трудно мога да направя прогноза в събота каква мисъл ще осени ръководството", добави той. 

От АБВ представиха петте национални приоритета, по които ще се опитат да придизвикат дебат в обществото и ще водят диалог с политическите сили. 
Първата и основна тема над всички е демографията в България, другите опорни теми са икономика, образование, здравеопазване, държавността и доверие в институциите, посочи евродепутатът Ивайло Калфин, който ще води паралелната лява евролиста. 

Той отбеляза, че в България има бедност, мизерия, поляризация на обществото и още по-голямо чувство за несправедливост. Липсват дългосрочни приоритети и институции, на които хората имат доверие. Властта в момента е един балон, в който стоят политически лидери, ние искаме да спукаме балона, подчерта Калфин.

"Отговорът на "Позитано" може да бъде елегантен, цивилизован и силен като поеме една от тези теми, т.е. като влезем в режим на диалог като държавници, а не да се джафкаме непрестанно", добави Георги Първанов.

Междувременно букмейкърска компания пусна залози, ще бъдат ли изключени Първанов и Петков от БСП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар