понеделник, 29 юни 2015 г.

Агент „Оазис” в отпуска - управляват опричниците


След  дългото си и напоително (в буквалния смисъл) управление, най- накрая Чекистът лиши ВТУ от удохотворената си физиономия. След грандиозния провал на управлението си, решил да излезе в едногодишен отпуск. Може би за романтично усамотение, Запознати журналисти го спрягат за кмет от ПФ, където неговото протеже, депутатина Мухлев,  както и първи предсказахме бе преназначено на стария си ръководен пост. На второ място по време, разбира се, е Колчо Продаденов, вторият опричник, надзираващ нещата по катедри и факултети. избори. Маниакалното му властолюбие е по- силно но по- скоро да се готви за предстоящите кметски избори. Маниакалното му властолюбие е по- силно от желанието за обикновените човешки радости. Запознати журналисти го спрягат за кмет от ПФ, където неговото протеже, депутатина Мухлев,  както и първи предсказахме бе преназначено на стария си ръководен пост. На второ място по време, разбира се, е Колчо Продаденов, вторият опричник, надзираващ нещата по катедри и факултети.
Това дали чекистът Лев- коступ според юристи има право на толкова дълга отпуска, е отделен въпрос, но както ми каза една дама, възрастна преподавателка „по- добре е да стои далече от университета”.
Но новият ректор горкият, така и не може да се зарадва на властта- гаф след гаф. „Насаден на пачи яйца”, без пукнат грош, той буквално се чуди на кой свят се намира. От друга страна опричниците буквално го следят на всяка крачка и докладват на Чекиста, който изцяло контролира АС. Не само го донасят, ами и го злепоставят и тайничко злорадстват зад гърба му. Професорът Бонджулов е буквално в менгемето между готовите всеки момент да му се нахвърлят за властта, Мухлев, така и интригант номер едно на ВТУ Колчо Продаденов (Историографията).
Няма да засягаме темата за доста потайната, но дръзка анти-бондЖулов интригантска кампания на Колчо по време на изборите. Но понеже човекът не може да спечели дори и най-обикновени избори, да кажем за рък. катедра, а винаги е бил от назначаваните протежета, действа строго конспиративно. А пък нали е бил и бивш милиционер. Пуснатата информация, че другарят Бонджулов на два пъти се е срещал с другаря Лютви Местан с посредничеството на бившия декан на историците А. Андреев е негово дело. Както и че са го карали да подписва декларация, че няма да прави одит на предишния.
Е, все пак има и една добра новина. Тези двамата са така омръзнали на своите колеги, които ги считат за най-обикновени наглеци, че като мръсни котета ги изхвърлиха от ФС на ИФ. Дано и от там да започне промяната, ако вече въобще е възможна.
Пък и гейшата от ромското гето на Нова Загора нещо изчезна от хоризонта. Както пак предвидихме и тя е била предлагана за зам. Ректор. Единствено последните остатъци на достойнство на др. Бонджулов, а може би инстинкта за самосъхранение са я елиминирали. Засега……

Автор: Журналист на свободна практика
Източник: http://ggenov.blog.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар