четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Събития - 29.09.2014 г. - Събориха най-голямата статуя на Ленин в Източна Европа.

СЪВЕТСКАТА СИМВОЛИКА В УКРАЙНА СИ ОТИВА,А В БЪЛГАРИЯ ЗАПЛАШВАТ ДА Я РЕМОНТИРАТ.
Ленинопадът в Украйна продължава като закъсняла, но неудържима лавина на истинското освобождение на страната от съветско робство. Повече от 50 статуи на Ленин в страната вече са премахнати, а в Харков вчера бе отстранена най-високата статуя на основателя на съветската империя.
Както отбелязва един украински телевизионен журналист, освобождаването на Украйна от паметниците на Ленин показва една закономерност: в украинските градове, в които фетишите на Ленин падат, цари мир и разбирателство. В Луганск и Донбас, където Ленин продължава да е на почит, се води война.
А по аналогия с България има и друга интересна “подробност”: най-високият паметник на Ленин в Източна Европа, свален от пиедестала вчера в Харков, е 12 метра. Той е три пъти по-нисък от стърчащия в центъра на София 37 метров Монумент на окупационната съветска армия ( МОЧА).
Простата аритметика с три пъти по ниския Ленин в Харков, където той вече падна, показа около три пъти по-низката същност на раболепието пред съветския колониализъм в евроатлантическа България.
Руските ни неоколониални началници заявиха миналата седмица чрез външното си министерство, което за пореден път се намесва във вътрешните ни работи ( при мълчаливото съгласие на туземната власт в София), че предстои ремонт на МОЧА в българската столица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар